Свекърва и снаха се карали постоянно и тогава снахата решила да отрови свекървата, но историята приключва по неочакван начин! –

Едно момиче, Мария се омъжва и отишло да живее при съпруга си и майка му. За кратко време Мария разбрала, че няма да живее в мир със свекърва си.

Мария и свекърва й не е преставали с кавгите и споровете. А фактът, че Мария, според обичая трябвало да се подчинява, още повече влошавало положението.

Поради тези спорове и разногласия в дома, мъжът ужасно страдал.

Накрая Мария повече нямала сила да издържа лошия характер на свекървата, така решила по-скоро да направи нещо.

 

Отишла при един известен знахар. Разказала му за ситуацията и поискала да й продаде отрова, за да може да реши проблема.

Мъжът се замислил и казал: “Мария, ще ти помогна да решиш проблема, но трябва добре да ме изслушаш и да направиш точно това, което ще ти кажа”. Мария приела.

“Можеш да използваш отрова, която действа бързо, но това ще предизвика съмнения у хората. Затова ето ти повече от тази трева, която бавно ще трови тялото на свекърва ти. Всеки ден трябва да правиш вкусна храна, в която ще добавяш от тази билка. Въпреки това, внимавай, никой да не се усъмни в теб, когато умре, така че трябва да бъдеш внимателна и да промениш отношението си към нея, бъди много любезна. Не се карай, вслушвай се в думите й!”


 

Мария била щастлива! Благодарила и отишла бързо у дома за да започне с плана за убийството. Изминали седмици, месеци … Мария всеки ден  сервирала на свекърва си вкусна храна, подправена с билката, която й дал днахаря. През цялото време предвид имала думите му, когато й подчертавал, че трябва да избягва съмнението и затова трябва да бъде много любезна към свекървата.

След 6 месеца атмосферата в дома много се променила.

Мария се научила толкова добре да се контролира, че повече не полудявала, нито била нервна. Нямало причина за това от страна на свекървата в последните 6 месеца. Свекървата била много нежна, така промененото отношение наистина се забелязвало. Нейното поведение към Мария се променило, дори започнала да я обича, като родна дъщеря.

Мария и свекърва й сега се отнасяли като майка и дъщеря.

Мария един ден отишла отново при знахаря и го помолила за помощ. Поискала от него лекарство, което да предотврати действието на отровата. Сега тя е красива жена и аз я обичам като майка, казала Мария. Не искам да умре от отровата, която й давам!

Билкарят й отговорил: “Никога не съм ти давал отрова. Това бяха витимани които са подобрили здравето й. Единствената отрова е в мислите ти, но сега и нея я няма! ”

Има поговорка: Човек, който обича другите, е човек, който е обичан от другите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *