Никой не очакваше това! Отново ще ни вали сняг! Ето каква аномалия се очаква в България

Топ климатологът професор Георги Рачев се представи в непозната роля в сутрешния блок на БТВ. Той разказа за пътуването си до Виетнам.

В свой стил професор Рачев най-напред говори за актуалната метеорологична обстановка.

„Навън в момента е истинска пролет – каза професор Рачев.

– Днес дори очакваме температури до 23 – 24 градуса на места, което дори не е пролет. В края на месеца ще има положителни температури, но има и един процес преди това, в който може да падне и сняг”.

След това климатологът говори и за пътуването си до Виетнам, което се оказа второ за него.

„Във Виетнам времето бе разнообразно, но това е нормално с оглед на климата им – разказа професор Рачев. – Това ми е второ посещение там. Преди 30 години бях част от една голяма делегация.


Виетнам е много любопитна страна, защото е сред новите лъвчета в икономическо отношение. Преди 30 години едва изхранваха държавата си с ориз, а в момента са един от най-големите износители на ориз. За 30-ина години са се увеличили като население от 60 милиона до 100 милиона души.

 

„Снимахме се с едни дами от официалната делегация на Ким Чен Ун, която бе по това време в Ханой за среща с Доналд Тръмп – разказа професор Рачев. Интересно бе, че всички бяха с еднакви очила.

Направи ми впечатление как там си мият съдовете, направо на улицата. Продават риба на улицата. В петък и събота вечер става страшно в центъра на града. Всички излизат вечер и се хранят по уличните ресторанти. Там седят буквално на земята.

Във Виетнам 30 000 донги са един долар. Има обедно меню за долар и половина буквално. И с това меню можеш да се нахраниш доволно”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *