Ето как да разбереш дали си бременна без тест – лъжичка сода и истината излиза наяве веднага: –

Още бабите ни са използвали содата за хляб далеч не само за готвене. Едно от интересните ѝ приложения е за определяне на бременност , което практикуват все още много хора по света.Това е прост, евтин и удобен домашен тест за бременност тип “направи си сам”. Базиран е на откриването на хормона hCG (хормон на бременността) в урината.

Как Работи?

Човешкият хорион гонадотропин или hCG присъства в урината по време на ранна бременност. Содата за хляб може да се използва за проверка на неговото присъствие в урината. Реакцията на сода за хляб с урината ви казва дали в нея присъства hCG. Ако е налице, вие сте бременна.

сода за хляб

Как Да Проведем Този Тест?

За този тест за бременност „направи си сам“ ще ви е необходимо:

  • Сода за хляб
  • Две сухи чаши, маркирайте ги като чаша А и чаша Б
  • Проба от прясна урина

Следвайте тези стъпки, за да проверите дали сте бременна:


  • Съберете урина в чаша А. Можете директно да уринирате в нея
  • Вземете чаша Б и добавете лъжица сода за хляб
  • Сега изсипете сместа от чаша Б в чаша A
  • Изчакайте няколко минути, за да забележите реакцията

Забележка: hCG се открива лесно в урината, когато е прясна. Това означава, че трябва да използвате урината, която е била в пикочния мехур в продължение на няколко часа, за предпочитане първата сутрешна.

Тълкуване На Резултатите От Теста За Бременност „Направи Си Сам“

тест за бременност със сода

Ако наблюдавате газиране или мехурчета като реакция в чашата, това означава, че резултатът е положителен, което значи, че сте бременна.

Ако в чашата няма реакция, тогава резултатът е отрицателен, което значи, че не сте бременна.

Понякога правенето на теста в грешен момент може да ви даде фалшиво отрицателен резултат, когато действителният резултат е положителен. Следователно е от съществено значение да знаете кога да провеждате теста, за да получите точните резултати.

Кога трябва да направим тест за бременност със сода?

Вашето тяло произвежда hCG само след имплантиране, което се случва седмица след овулацията. Така че най-доброто време за извършване на теста за бременност със сода за хляб е седмица или повече след пропуснатата менструация. Извършването на теста по-рано може да ви даде фалшиво отрицателен резултат. В този случай можете да повторите теста в точното време

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *