Времето се обръща! Връхлитат ни порои и сняг, прогнозира Василковски


След краткотрайното затопляне идват проливни дъждове, студ и сняг по планините

 

В края на второто десетдневие на ноември атмосферата над Балканите остава неустойчива. Времето в следващите дни ще се определя от поредица циклони с динамична облачност и валежи.

В събота сутринта ще има условия за понижена видимост, с по-голяма вероятност в равнинната част на Южна България. Вятърът днес обаче ще е преобладаващо южен, с което ще нахлува топъл въздух. Това прогнозира Николай Василковски по NOVA.

 

Поривите следобед и утре ще са силни, особено в Югоизточна България. Незначителни валежи се очакват в часовете следобед в Северозапада и на места в южната половина на страната. Дневните температури ще са от 12-13 градуса на северозапад до около 20 в останалата част на страната.

Времето се обръща! Връхлитат ни порои и сняг, прогнозира Василковски


През нощта и в неделя ще е облачно. Покрай преминаването на циклон, утре от запад на изток ще започнат валежи, които в хода на деня ще обхванат почти цяла Западна и Централна България. На места ще вали интензивно и напоително. Има предпоставки за повишени нива на реките в крайните западни области, а по планинските райони влагата е възможно да предизвика свлачищни процеси. Вятърът ще остане южен, с особено силни пориви по планините и в Югоизточна България. Там термометрите следобед ще покажат стойности над 20-21 градуса.

Времето се обръща! Връхлитат ни порои и сняг, прогнозира Василковски

Започналите валежи в неделя ще продължат през нощта и в понеделник. Атмосферната конфигурация в началото на следващата седмица обаче ще позволи нахлуването на по-студен въздух, с който температурите ще се понижат. Валежите в понеделник ще са предимно в южните и източните райони, докато на запад ще остане по-хладно, но облаците ще се разкъсват. По планинските масиви на запад ще превали сняг.

Вторник за кратко облачността ще е минимална. В часовете до обяд ще има мъгли, но слънцето ще се покаже. По-късно следобед отново ще се заоблачи и в сряда, и в четвъртък се очаква нов циклон да донесе още валежи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *