Невидимите сигнали на черен дроб, който се задъхва от токсини – погледни в огледалото, имаш ли ги? –

Трябва да внимавате за здравето си и да слушате сигналите на тялото , които ще помогнат за предотвратяване на проблеми на първия етап. Днес искаме да ви разкажем за три признака , които показват лоша чернодробна функция .

Погледнете добре в огледалото

отоци под очите

След като се събудите, погледнете се в огледалото и разгледайте отблизо лицето си. Ако видите подпухналост и тъмни кръгове под очите си, тогава не се паникьосвайте, може би просто не сте спели достатъчно или сте яли нещо мазно и пържено преди лягане или може би сте пили алкохол.

Но ако този признак е постоянен, тогава трябва напълно да промените начина си на живот. За конкретни препоръки се обърнете към лекар, но е много важно е най-напред да се установи нормалната функция на стомашно-чревния тракт, тъй като потокът от токсини от него негативно повлиява функционирането първо на черния дроб, а след това и на бъбреците.

Постоянна умора

умора черен дроб


Ако се чувствате уморени през цялото време, особено сутрин, това е вторият признак, че черният дроб не функционира добре. Тази умора е следствие от факта, че през нощта не е настъпила детоксикация, така че сутрин просто искате да спите и да не правите нищо.

За да разрешите този проблем, добавете към вашата диета много храни с високо съдържание на антиоксиданти. А вечер ви съветваме да използвате термично обработени фибри без животински протеини.

Идеални са печени тиква или ябълки. Тези продукти перфектно премахват токсините от стомашно-чревния тракт, предотвратяват запек и имат лек холеретичен ефект.

Редовен запек

запек черен дроб

Третият сигнал, че черният дроб не се представя добре, е редовен запек. В този случай жлъчният мехур не работи добре, което има лош ефект върху черния дроб.

Жлъчката е естествено „смазващо вещество“ за червата, което води до свиване и по този начин осигурява редовно изхождане. Нормата е 1-2 пъти на ден. По този начин черният дроб успява да премахне всички токсини, тежки метали и холестерол.

При редовен застой на жлъчката в жлъчния мехур могат да се образуват камъни, а рисковете от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания се увеличават. Единственият начин да се справите с това е да преминете към често хранене на малки порции, 5-7 пъти на ден. При такава диета е наложително да добавите каквото и да е растително масло: една ч.л. при всяко хранене. Това ще помогне да не се отделя жлъчка.

Но всички тези съвети не могат да се използват без консултация с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *