За такова лечение на гъбички по ноктите 100% не сте чували. Само една капка от това и край на мъките и дискомфорта

Днес ще ви запознаем с едно народно лечение на гъбички по ноктите

Може да опитате да се справите с гъбичките по ноктите на пръстите с лекове на народната медицина. Все пак, това лечение ще бъде ефективно само когато усетите първите симптоми, т.е.

в началните етапи на унищожаване на нокътната плочка.

Ние силно препоръчваме да се консултирате с Вашия лекар в този случай.

 

Народно лечение на гъбички по ноктите с йод
Йодът помага – той е популярно средство за лечение на гъбички на ноктите у дома. Нека да обясни защо. Този мощен антисептик е с фунгицидни свойства.

 

Йодът е с ниска цена и се използва не само за възстановяване на ноктите, но също така и помага на увредените зони на краката.

Направете си така народно лечение на гъбички по ноктите

Но преди да започнете лечение на гъбички на ноктите с йод, не забравяйте, че:

 

Йодът убива повечето видове гъбички, но не всички.

Той може да предизвика появата на алергии, така че един ден преди началото на планираното лечение капнете капка йод на коляното си отзад.


Противопоказания за лечение е появата на сърбеж или зачервяване. В този случай, опитайте с друг народен начин за лечение на гъбички.

Продуктът е подходящ само за гъбички в ранните стадии, когато гъбичките са засегнали по-малко от 1/3 от нокътя.

 

Вариант №1.

5% разтвор йод трябва да се прилага два пъти на ден по една капка на засегнати нокти. На здравите нокти йод също се прилага, но в по-малка доза: една капка в два дни.

Вариант №2.

В леген с гореща вода се добавя йод в нея. Потопете си краката за 10 минути. После отрежете ноктите си, ако са по-дълги и намажете с 3% водороден пероксид. Направете си превръзка с антибиотичен крем.

Вариант №3.

В отделен съд се смесват по 1 ч.л. йод, оцет, чеснов сок. Намажете с тази смес повредените нокти. Лекарството се прилага вечер преди сън. Може да си обуете и чорапи, за да не оцапате завивките си.

Вариант №4.

Всяка вечер трябва да се прави 30 минутна солна баня (на 1 литър топла вода се сипват 2 супени лъжици морска сол и 1 супена лъжица сода за хляб). След половин час, засегнатата кожа и нокти се полират с пила за нокти или се отрязват с ножица.

Тогава краката се мият с вода и сапун, после се подсушават идеално. На ноктите, които са поразени от гъбичките, се слага йод три пъти в рамките на деня.

Лечението с йод обикновено продължава около два месеца. До пълното излекуване.

Запомнете – лечението е бавно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *