Не помня баба да е боледувала. Наскоро открих тайната й в малка пожълтяла книжка – 11 бабини хитрини за лечение на всичко:


Когато бях на 3-4 години, ме ухапа голям паяк. За щастие, малкото животно не беше отровно и не се стигна до болница, но със сигурност не беше забавно.
Бързо забравих за болката и до ден днешен си спомням само едно нещо: майка ми използва домашно лекарство – нещо странно с картофи, които е научила от нейната майка. То чудодейно отстрани подуването и аз продължих да играя

 

Може да звучи странно, но от собствен опит мога да кажа, че ако разрежете суров картоф и приложите компрес върху отока, на следващата сутрин се събуждате само с лека и безболезнена бучка.

Изключителни домашни средства за лечение на всичко

1. Артрит.

Накиснете стафиди в джин за една нощ (или докато напълно попият джина), след което хапвайте по 10 плода на ден.
Не се притеснявайте, че ще се напиете, а витамините, които се съдържат в гроздето, и противовъзпалителния ефект на плодовете от хвойна в джина могат да помогнат за намаляване на възпалението и облекчаване на болката .

2. ЛОШ ДЪХ

Вместо да премахвате лошия дъх с помощта на дъвка, подъвчете малко магданоз или целина. Това ще почисти зъбите и ще освежи дъха. А билките подобряват и храносмилането !

3. Болка в ухото.

Стиснете лимонов сок върху памучен тампон или памук и внимателно намажете ухото отвътре.

По този начин ще  възстановите рН-баланса и ще неутрализирате бактериите .

4. Плешивост.

Сварете в тенджерка малко коприва или хвощ и с отварата измийте главата си.

Тези растения са богати на силициев диоксид , който може да ви помогне да укрепите корените на косата.


Бъдете внимателни да не прекалявате, защото големите количества силициев диоксид могат да имат токсичен ефект върху бъбреците.

5. Менопауза.

Ямсът (мексикански сладък картоф ) ще допринесе за поддържане нивата на вашите хормони поради голямото количество на витамин А и антиоксиданти, както и свойството му да  понижава холестерола .

Редовно консумирайте този продукт.

Само не забравяйте да си купите истински ямс вместо просто сладки картофи.

 

6. Мазоли.

За да размекнете загрубялата кожа , смесете малко червени лакрицови бонбони «Red Vines» с малко количество вазелин. След това намажете мястото.

7. Морска болест и гадене.

Усещането за световъртеж се влошава, когато започне да се произвежда твърде много слюнка.

В този случай ще помогне танинът, съдържащ се в маслините.

8. Инфекции на пикочните пътища.

Добавете в чаша вода една малка щипка сода за хляб. Содата ще създаде алкална среда в пикочния мехур и на бактериите ще бъде по-трудно да се размножават там.

9. Добро храносмилане.

Чувствате подуване на корема след добра вечеря?

Яжте за десерт съдържащите много фибри сушени кайсии – те са богати на калий и не е нужно да разкопчавате най-горното копче на панталоните си.

10. Брадавици.

 

Покрийте брадавицата с лента от скоч или изолирбанд и ще „заглушите“ вируса. Понякога е достатъчно да го правите само за няколко дни.

11. Ухапвания от паяк.

Както ви разказах, това е лично изпробвано! Картофите не само има противовъзпалителни свойства , но също така ще предпазят кожата от изсушаване и дразнене.

А вие какви домашни бабини средства знаете? Кажете ни в коментарите!