6 неща, по които веднага ще разберете, че връзката ви не върви и как да я спасите –


Някои връзки тепърва започват със срамежлив поглед и срамни опити да те хванат за ръка …

Или може би една двойка е повече от една година, но държите дистанция и не се поглеждате …

Ние ще ви помогне да разберете какво се случва във връзката ви без никакви думи, защото езикът на тялото говори много повече понякога

 

Всичко е наред. Харесвате се.

Забелязвате, че партньорът ви среща очите ви и задържа погледа ви малко по-дълго, отколкото би трябвало. Ако след известно време действието се повтори, можете да сте сигурни, че той / тя ви харесва.

Ако по време на разговор или разходка вашият партньор се опитва да насочи тялото си към вас, това определено е знак за интереса му към вас. Дори когато държи краката си кръстосани,  кракът със сигурност ще бъде обърнат към вас.

Ако една жена изпитва щастливи чувства към вас, тя подсъзнателно ще се опита да наведе тялото си към вас, като същевременно държи гърба си изправен, поради което фигурата й ще изглежда по-добре.

В този случай мъжете се опитват да изглеждат по-големи и по-силни. Те се подпират с ръка под наклон. По време на разговор те понякога се подпират на стена с ръка на нивото на рамото ви, за да влязат в личното ви пространство.

Ако започнете да забелязвате, че ръцете ви се докосват случайно много често (дори и да няма реална причина за това) или по дрехите ви се появяват много прашинки, които трябва спешно да бъдат почистени, можете да сте сигурни, че интересът към вас е много голям

Понякога може да забележите, че след разказването на някаква шега човекът, който я е разказал, ви гледа и чака реакцията ви. Това е очевиден признак на харесване; иначе за кого се стараеше толкова?

Мъжете обикновено спират да се усмихват широко на възраст около 5-6 години. Ако забележите, че мъж близо до вас носи холивудска усмивка, това определено може да означава, че е наистина е щастлив, според думите на психолога Пати Ууд .


Ако започнете да забелязвате, че човек е започнал да използва същите жестове и интонации като вас, това не означава, че той е вашият нов фен или че се опитва да ви дразни. По-вероятно е той да ви харесва и да ви копира подсъзнателно.

 

Нещо се обърква. Трябва да говорите.

Винаги се опитвате да кажете нещо на партньора си, но се случва да е неудобно да говорите: тялото й е обърнато от вас, тя не гледа в очите ви и се опитва да държи дистанция. Това са безусловни признаци на проблеми и антипатия.

Когато половинката ви се опитва да избегне интимността, целувките му стават бързи и официални. Ако, когато заспи, той се обърне на другата страна и спи в положението на зародиш, това е алармен звънец за връзката ви.

Ако всичките ви шеги са посрещнати с неискрена и напрегната усмивка или ако всяка ваша инициатива е последвана от слаб ентусиазъм, това означава, че не сте интересни за партньора си. Не бива да си губите времето за тях.

Тялото „блокира“ по време на разговор, когато са кръстосани ръцете и кракате, това е основателна причина да се замислите дали всичко е наред във връзката ви. Ако гласът му е неясен, речта му е остра и очите му винаги са сведени, това е нещо, на което си струва да се обърне внимание.

Също така трябва да се притеснявате, ако вашият мъж не спазва прости правила на етикет, като например да не ви отваря врати или да не ви пуска първи. Същата ситуация е и с момичетата: ако говори много по телефона, тя забравя за теб.

 

По време на разходка, ако изостанете и партньорът ви дори не погледне назад или забави, това означава, че връзката ви е започнала да изчезва.

Влюбените хора са склонни да проявяват грижа към любимите си хора. Ако вместо да ви почисти дрехата или да изглади косата ви, защото сте разрошени,  просто ви информира, че косата ви е разхвърляна, трябва да помислите дали връзката ви все още е хармонична.

 

Трябва обаче да запомните, че този вид „симптоми“ не са диагноза . Те са само сигнали за дисбаланс във връзката ви. Важно е да ги забележите, за да можете да коригирате ситуацията навреме!