Поръсете матрака със СОДА и вижте какво се случва„Матракът е онази част от обзавеждането на дома ни, към която трябва да се подхожда наистина отговорно и сериозно.“,
„articleBody“: „Матракът е онази част от обзавеждането на дома ни, към която трябва да се подхожда наистина отговорно и сериозно. От ключова необходимост е домакините да полагат грижи за поддръжката му, тъй като все пак върху него се прекарва не малка част от времето ни. Да не говорим, че матракът може да се превърне в убежище на множество микроорганизми, успяващи да повлияят негативно на здравето ни.
По магазините се предлагат разнообразни почистващи средства, но не всички те са безопасни за нас. В състава им присъстват агресивни частици, които могат да предизвикат алергични реакции, зачервявания и т.н.
И въпреки това обаче можете да се доверите на натурални алтернативни продукти, с които да почистите матрака и да спите спокойно. Днес ще споделим за една такава съставка, благодарение на която ще постигнете именно това.
Как със сода да почистим матрака
Не е никак сложно, а и изисква минимални усилия, от страна на къщовниците. Нужно е да се премахнат всякакви покрития от матрака, в това число чаршафи, протектори, допълнителни калъфи или друго, с което сте го защитили.
С помощта на прахосмукачка оберете всички прахообразни частици, които са останали върху повърхността на вашия матрак.
Вземете пакет сода за печива и сито. Разпределете цялата смес в опаковката върху матрака и оставете така да подейства в рамките на няколко часа. Тази съставка успява да премахне пот, мъртви клетки, миризми и всякакви други наслоявания.
След това, отново с помощта на прахосмукачката, оберете остатъците от сода. Ако смятате, че миризмата не ви понася, можете да добавите и няколко капки етерично масло. Бихте могли да заложите на лавандула или друг предпочитан аромат.
20 нови приложения на содата, за които вероятно не знаете
Какви са предимствата на содата
• Изключително ниска цена;
• Нетоксичен продукт;
• Попива всякакви замърсявания, включително и влагата;
• Премахва изцяло лошите миризми;
• Убива микроорганизмите на 100%.
Направете това и вашият матрак отново ще бъде чист и лишен от неприятни миризми!“,