Никога не поставяйте огледала на тези места в дома си – ще си навлечете лош късмет и нещастия |


Огледалата, освен практични, са и един от основните елементи на декора у дома. Но вероятно знаете, че мястото им в къщата, ако не е подбрано правилно, може да насити дома ни с негативна енергия.

Поне според традициите на Фън Шуй.

Един от основните предмети в традицията на Фън Шуй е огледалото.

Всички имаме огледала в дома си и едва ли сме се замисляли колко важно е тяхното позициониране за хармонията и положителната енергия в дома ни.

Днес ще обсъдим къде и как да не поставяме огледалата вкъщи според фън шуй, така че да избегнем негативната енергия, както и кои са тези, на които можем да ги позиционираме без проблем.

трапезария

Трапезарията

Когато става въпрос за места, подходящи за поставяне на огледала, то трапезарията определено е едно от тях.

антре с огледало

Коридорът и антрето

Огледалата в коридора/антрето са позволени, ако например стената от горе до долу. Препоръчва се да избягват такива, които са разположени в долната ѝ част.

огледала в банята

Банята

Що се отнася до банята, експертите препоръчват да се избягва поставянето на огледало срещу вратата и срещу тоалетната.

спалня огледала


Спалнята

Огледалата в спалнята не са забранени, но трябва много да внимаваме с мястото, на което ги позиционираме. Според експерти по фън шуй огледалото не бива да е срещу нашето легло, защото предизвиква неспокоен и нарушен сън. Гардеробът е подходящо място за поставяне на огледало в спалнята.

огледала в дома

Входната врата

Има едно място, на което всички експерти препоръчват да не слагаме огледала, и това е срещу входната врата на нашия дом. Не е препоръчително да слагате огледало и на стената срещу входната врата. Вместо това можете да изберете стена, перпендикулярна на входа. Вратата е мястото, от което цялата енергия влиза във вашия дом. Слагайки огледало срещу нея, вие я връщате обратно към изхода.

огледало над дивана

Леглата и диваните

Експертите по фън шуй категорично ни съветват да избягваме да слагаме огледала зад или върху дивани, легла, фотьойли, тъй като това се свързва с тежестта, която трябва да носим върху плещите си.

кухня в бяло

Кухнята

Експертите по фън шуй съветват да избягваме поставянето на огледала в кухнята, особено срещу фурната. Според тях това носи лош късмет.

стая с камина

Всекидневна

Огледалата във всекидневната могат да донесат много позитивна енергия, ако в нея стоят позитивни и добронамерени гости. Това обаче може да се обърне на 180 градуса. Тъй че, внимавайте с гостите, които каните у дома! : )