Ето кой е култовият глас, който озвучава АЛФ на български


„АЛФ” е един от любимите сериали на милиони хора по света. Ако сте израснали през 90-те, няма начин да не сте го гледали. Всички помним Уили, Кейт, Лин, Браян, както и досадните съседи Ачмонек.

Унгарецът Мичу Месарош е актьорът в костюма на Алф. Пол Фуско управлява куклата Алф, озвучава гласа на Алф, и е един от продуцентите.

Кой озвучава АЛФ на български?

Кои обаче са актьорите, които озвучават героите и в частност, този зад гласа на АЛФ?

В България сериалът придобива висока популярност. Първоначално е излъчен през 1989 г. по Българската телевизия, а след това няколко пъти е излъчван и по други телевизии. В момента върви по bTV Comedy.


В първите 5 епизода на поредица зад гласа на любимия ни извънземен е актьорът Николай Цанков, а от шести епизод до края (цели 97 епизода) дублажът поема Пенко Русев.

Кой е Пенко Русев?

Пенко Русев е роден на 6 септември 1960 година в Айтос. Работил е в БНТ и сатиричен театър Габрово. Дълги години се занимава с дублаж. Той е продент на сериала на БНТ „Английският съсед“. Русев е зет на Богомил Райнов. В момента Пенко е основно продуцент.

Зад гласа на Уили е известният актьор Веселин Ранков, а останалите, които участват в дублажа, са Анета Сотирова, Петя Миладинова, Нели Топалова и други.