Какво слагат цветарите на дъното на саксията и цветята се отрупват с ДВОЙНО повече цветове?


Когато разберете за този метод, ще останете наистина изумени. Кой да предположи, че именно обелката на този плод е способна да подхрани растенията така, че те да се отрупат с цветове? Методът е наистина простичък и сме убедени, че няма да сгрешите, ако го пробвате.

Ще ви разкажем подробно какво се изисква от вас да направите, така че накрая цялата саксия да е отрупана с ароматни растения, с които да декорирате дома си.

Какво да сложим на дъното на саксията при цветята?

Когато сте решили да си засадите любимите растения, винаги трябва да помислите са тяхното подхранване. В противен случай няма как да очаквате да ви дарят с кой знае какви резултати.

Вместо обаче да купувате всички онези готови торове, които се предлагат по магазините, направете следното. Изяжте няколко вкусни и добре узрели банана, а обелката от тях я запазете. Нарежете я на малки квадратчета и я поставете в саксията, в която ще садите цветята.

На дъното й изсипете дренажен слой, след това малко почва и поръсвате с бананова кора. Истината е, че именно в банановата кора се съдържа огромно количество калий, което е много важно за правилното функциониране на растенията. Ако този елемент липсва, няма как да се радвате на обилен цъфтеж.

 

Освен това банановата кора се разлага постепенно, което значи, че тя ще осигури ценни вещества за балконските ни растения и при това за дълго време.

Банановата кора е чудесен начин да подхраните не само цветя, но и билки, разсад и всякакви други растения, които отглеждате.

Пробвайте този метод и ако ви допадне, не забравяйте да го споделите с близки и приятели. Резултатите гарантирано ще ви очароват!