Може ли да носим дрехите и вещите на починал човек (и какво ще ни се случи, ако го правим)?


Когато претърпим загубата на близък човек или роднина, често пъти се изправяме пред проблема какво да правим с дрехите и вещите на починалия ? Да ги изхвърлим, да ги „забравим“ някъде в гардероба като скъп спомен или да ги носим, така че починалият винаги да е с нас по някакъв начин? Тук мненията на езотериците и църквата учудващо съвпадат по много въпроси:

След смъртта на родител повечето деца искат да оставят поне част от нещата, които ще им напомнят за най-близкия човек. Става дума за енергията, която се съдържа в дрехите.

дрехи на починал човек

Решението на дъщеря да носи нещата на починала майка може да доведе до много неприятности .

В крайна сметка дрехите и бижутата са склонни да концентрират жизнената енергия , което създава невидима връзка между предметите от гардероба и техния собственик. Но щом животът избледнее, енергията изчезва. Изгасва, така че дъщерята, която решава да облече нещата на починалата си майка, в крайна сметка ще се почувства нещастна. В живота й може да започнат поредица от неуспехи, защото изчезналата енергия ще измести живата.

дрехи лоша енергия

Не трябва да носите нещата на починал родител, дори ако децата се надяват, че ще им бъде по-лесно да преживеят тази загуба. Много по-добре да ги дадете на бездомните. Това ще ви помогне бързо да прогоните скръбта и тъгата от живота.

Какво задължително се прави с вещите на починал човек?

часовник на починал човек


Отделно внимание заслужава мнението дали е възможно да се носи часовникът на починалия. Той символизира обратното броене до смъртта на починалия, така че ако имат финансова стойност, най-добре да се продаде. Роднините, които решат да продадат вещите на починалия, могат да похарчат част от приходите, за да помогнат на бедни или сираци.

Също така парите, които сте успели да спечелите от продажбата на вещите на починалия, могат да бъдат дарени на църквата.

Представители на много религии смятат, че носенето на нещата на починали роднини е съвсем нормално. Повечето свещеници обаче са убедени, че най-доброто решение е да дават дрехи като милостиня.

След като знаете дали е възможно да носите нещата на починалия, трябва да разберете кога е по-добре да ги разпределите?

Духовниците смятат, че е възможно да се вземат вещите на починалия до 40 дни, но това трябва да стане след 9 дни от смъртта.

Какво никога не трябва да се прави с вещите на починалия?

вещите на починал

Често задавани въпроси за това дали е възможно да се носят вещите на починалия: Възможно ли е да обличате починалия в собствените си дрехи, ако неговите не са запазени? Свещениците категорично забраняват това. Ако обаче няма подходящ костюм или рокля за погребение на починалия, тогава можете да му дадете вашите. Те обаче трябва да са чисти или нови.

Възможно ли е да се носят вещите на починалия, ако е починал от тежко заболяване?

Това е забранено, особено ако човек е починал поради тежко вирусно заболяване.

Трябва ли да се изхвърли леглото на починалия, ако роднини откажат да го използват?

По-добре е роднините да премахнат мебелите на починалия, защото подобно на личните вещи, те поглъщат мъртва енергия.

Възможно ли е да се носят нещата на починалия, ако се е самоубил?

Личните вещи на самоубиеца са наситени с особено опасна енергия. Смята се, че зъл дух тласка човек към такъв ужасен акт. Ето защо е по-добре да се отървете от дрехите и бижутата.