56-годишна жена забременя със собствения си внук


Жителка на американския щат Юта на 56-годишна възраст стана сурогатна майка на сина си и забременя със собствения си внук, съобщава Metro, цитирайки БГНЕС.

Нанси Хаак разкри, че нейният син Джеф и снаха й Камбрия са се борили с безплодие от години и два пъти са прибягвали до изкуствено осеменяване, което е довело до раждането на четири деца. Заради усложнения след раждането на семейството на Кумбриан е премахната матката, така че двойката не може да има друго дете.

Виждайки отчаянието на сина си и съпругата му, Хаак предложи да стане сурогатна майка на децата им. Първоначално жената се съмняваше, че това е възможно поради възрастта й, но лекарите направиха преглед и не откриха противопоказания за бременност. В резултат на това тя направи IVF и през май разбра, че е бременна.

По-рано беше съобщено, че баба от австралийския град Лилидейл в Тасмания роди собствен внук на дъщеря си, която страдаше от безплодие. Въпреки че жената вече е била в менопауза, тя е приемала лекарства за удебеляване на матката и подготовка за бременност.