Имате висока сметка за ток? Изключете този уред и вижте действителното потребление


Изключете този уред и вижте действителното потребление на ток!

Знаете ли, че домакинските ви уреди водят таен живот, докато са изключени? Това е списъкът на устройствата, които консумират енергия и са в режим на готовност:

Зарядно за мобилен телефон

Мнозина оставят зарядното устройство в гнездото и след като са приключили със зареждането. Това изглежда по-практично и често ни мързи да издърпаме кабела. потреблението от самото зарядно устройство не е голямо, но е налице.

Цифров телевизионен приемник

Цифровите приемници продължават да получават сигнали, дори когато телевизорът е изключен. Така че, когато изключите телевизора, изключете приемника, ако е отделно. Докато работи без причина, той консумира 22 вата на ден.

Телевизор


Знаете ли, че като натиснете бутона за изключване на телевизора, просто го поставяте в режим на готовност. За съжаление, това е така – можете да го изключите напълно, само ако издърпате кабела от контакта. В противен случай, телевизорът, който не работи, консумира 24 вата на ден.

Компютри и лаптопи

Дори когато са изключени, десктопът и лаптопите работят във фонов режим. Ако не искате да “ви крадат” 95 вата на ден, изключете ги от контакта. Не е нужно да се споменава, че ако държите тези устройства в “stand by” режим, потреблението е още по-голямо.

Уреди с таймер

Всеки има поне един такъв в домакинството. Микровълнови фурни, DVD плеъри … – всички те показват времето, докато се изключат. Така консумират допълнително 108 вата на ден. Както и при всичко останало, единственото решение е напълно да се спре потокът на електроенергия.