Прическата-триумф, която ще остане на върха до 2030 година (Снимки):


Късите и среднодълги прически заемат първите места по популярност през последните години. А дългият боб остава стабилно на върха вече няколко години. Изглежда просто и непретенциозно, но в действителност тази прическа е универсална.  Боб съчетава практичност, комфорт и стил

боб на гъста коса

Тази прическа има много предимства и е подходяща за всички без изключение. Най-важното е да изберете правилния вариант, стил и цвят за вашето лице. Днес ще ви научим как да го направите.

Прическата боб

Нека първо поговорим за предимствата на тази прическа, за да ви убедим в това, колко е готина. Първо, това е най-модерната и стилна прическа тази година. Ако държите да сте модерни, то тази прическа е точно за вас. Второ, бобът е практичен. Това е удобна прическа, особено за активни жени. Стайлингът не изисква много, лесно се подрежда дори без гребен.

боб със средна дължина

Това е универсална прическа, която може да се използва за създаване на всякакъв стайлинг: романтични къдрици, идеално права коса. Всеки вариант на стайлинг ще изглежда хармонично.

Избирайки правилната прическа, трябва да вземете предвид формата на лицето си и структурата на косата. Така можете не само да скриете недостатъците, но и да подчертаете предимствата на външния си вид. Важно е да се вземат предвид подробностите. Нека да разберем какво точно да гледаме, когато вземаме решение за вариант на боб.

боб на гъста коса

Дължина

Това е първото нещо, което трябва да имате предвид, когато решите да изберете тази прическа. Един добър коафьор ще ви предложи идеалната дължина на прическата. Ако имате гъста коса, правият боб ще бъде подходящ за вас. Това ще улесни и стилизирането. Съкращаването на кичурите пък ще добави допълнителен обем. Трябва да разберете какво точно е важно за вас.

стилен боб чуплива коса

Ако предпочитате прически, които оформят лицето ви, опитайте боб с удължение. Този вариант ще придаде на вашия образ уникалност, а също така е идеален за жени с кръгло лице. Удължените кичури правят лицето визуално по-тънко и по-дълго.

удължен боб

За да скриете широко чело, можете да направите удължен боб с бретон или да оставите по-дълга косата от едната страна на лицето. Вариантът с бретон е подходящ и за тези с по-голям нос.

коригиращ боб дълъг нос

Друг трик: ако се опитате да скриете всички несъвършенства на лицето с помощта на прическа, използвайте асиметрия. Пълни бузи, широки скули и широко чело – асиметрията умело ще скрие всичко.


Ако искате радикална промяна, тогава не се колебайте да изберете съкратената версия. Такава прическа ще изглежда доста смела и необичайна. Освен това е много женствена и стилна.

стилен къс боб

Цвят

Това не изглежда особено важно, но цветът може да се промени много. Например по-светлият цвят ще ви накара да изглеждате по-млади. Боб е най-добрият начин да разкриете красотата на съвременните техники на боядисване.

На удължения боб дори обикновените кичури се разкриват с нова яркост. Малко цвят и изглеждате зашеметяващо.

стилно боядисване на боб

Бретон

Това е друг начин да разнообразите прическата и да й придадете специален чар. С бретон можете визуално да промените косата си и да я направите по-плътна. Но това е само ако имате права коса. За съжаление бретонът не се съчетава добре с къдрава коса.

Удължен боб с бретон

Подходящ е за тези, които имат масивни черти на лицето. С помощта на асиметрия можете да изместите малко акцента. Ако формата на лицето е квадратна, тогава би било по-добре да направите дълга прическа. За целта изберете филиран или асиметричен боб.

асиметричен боб

По-добре е да не помисляте за къс бретон, ако имате кръгло лице. Това ще направи лицето още по-закръглено, а бузите и скулите – по-масивни. Има такива, за които са подходящи късите бретони, но, нека си признаем, няма много такива щастливи жени.

Късият бретон има труден път в света на модата: или е изключително популярен, или се счита за отживелица.

стилен боб без бретон

Стилизиране

За да намерите перфектната прическа, трябва да експериментирате със стил. Избраният от фризьора стил не винаги е най-успешен. Опитайте да смените прическата малко, за да видите целия й чар.

Например, стилистите не препоръчват да правите пътя директно в средата, по-добре е да го преместите леко встрани. Това ще направи прическата малко асиметрична и ще придаде на лицето съвсем различен вид.

Можете да изберете различни опции за стилизиране на боб. Най-лесни са естествените къдрици, ако имате къдрава коса. Естествеността все още е на мода, така че това ще изглежда правилното решение. Можете да навиете или изправите косата си с подходящи средства. Изправените кичури са идеални за строга бизнес-визия, а нежните къдрици са романтични.

стилизиране на боб

Както можете да видите, боб е универсална прическа, която изглежда добре на всяка коса. Важно е само леко да промените детайлите. Ако решите да промените имиджа си – не се колебайте да изберете този стил!