Тя е висока 165см и тежи 118 кг- представяме ви най- едрият модел в света. Какво ще кажете?


Тес Холидей е на прага на своята 31-годишнина и от няколко години насам се радва на световна слава. Тя е обявена за най-дебелия модел в света с тегло от 118 килограма и височина от 165 сантиметра.

Тес представя дрехи за британски модни къщи, които посвещават колекции на жени с по-големи размери.

Не е само един начинът да бъдещ красива.

И пълничките заслужаваме своето място под слънцето, казва Тес, цитирана от Дейли мейл.

Наскоро тя публикува своя снимка по бельо напук на всички критици, които твърдят, че мястото ѝ е до някой опитен диетолог, а не по страниците на модните списания.

В Инстаграм моделът е следван от 1.4 милиона души и за кратко трупа десетки хиляди лайкове под един свой фотос, което показва, че вдъхновява много хора и много хора се стремят да ѝ подражават.


Тес стана най-пълният модел в света, след като успя да подпише договор с една от на-престижните агенции в бранша Milk Model Management. Лицето ѝ е близо до съвършенството, но повод за коментари основно са нейните излишни килограми.

През последните години плюс сайз моделите определено привличат внимание, апелирайки, че жените с наднормено тегло не бива да се срамуват от тялото си.

Как би трябвало да се чувства една пълничка жена, която отвсякъде я заобикалят снимки на манекенка, която дори по време на бременността си е запазила изящните си бедра, казва Тес.

Но от Световната здравна организация допълват, че наднорменото тегло и затлъстяването не бива да се поощряват, защото безконтролното качване на килограми води до редица заболявания и в някои случаи – инфаркт.

Това не означава, че всяка по-закръглена дама страда от затлъстяване, но определено не бива да се стимулира да качва допълнително, защото това застрашава живота и здравето ѝ, казват медици.