Млада майка на седем деца почина след мечтаната сватба –


Болна от рак майка на седем деца от английското графство Дербшир се омъжи в болницата часове преди смъртта си.  32-годишната Катрина Скот и 48-годишният й партньор Джей се срещали от десет години, но нямали брак, пише Mirror. Катрина имала седем деца на възраст от шест до 22 години, най-голямото момиче било осиновено.

 

През август британката отишла на планов преглед при лекаря заради лесна умора.

Когато резултатите от анализите се забавили, тя и приятелят й започнали да се притесняват.


През септември Катрина преминала през биопсия и дошла страшната диагноза – рак на черния дроб, но заболяването се разпространило към белите дробове и жлъчката, която го направило неизлечимо.  Британката била хоспитализирана в Кралската болница в Дерби. Там двойката отпразнувала сватбата, за която Скот си мечтала. Тя и приятелят й произнесли клетвите си пред роднини и приятели.  По думите на Джей на следващия ден след сватбата той видял дъга, която се простирала между дома му и болницата и си казал – всичко е свършено. Мъжът признава, че в този момент сякаш усетил, че любимата му си отива.

Той побързал към болницата и разбрал, че жена му умира щом погледнал в очите й. Тогава взел по-малките деца от училище и позвънил на по-големите, за да могат да се простят с майка си. След смъртта на Катрина приятелите поддържат семейството и събират пари за коледни подаръци на децата.