Eкшън край Петолъчката: Тир с танкове се преобърна, Динко от Ямбол отказал помощ


Американски тир, превозващ тежка бойна техника се преобърна край Петолъчката. Инцидентът е станал днес около обяд, предават колегите от Флагман, позовавайки се на очевидец.

Водачът вероятно се е движел с висока скорост и не е успял да вземе завоя. Очевидецът е споделил и кадри, на които се вижда, че от каросерията е изпаднал танк, който се е преобърнал в канавката.

Тирът се е движел в посока Ново село към американската военна база.

 

 

На място е бил извикан Динко Вълев от Ямбол, който разполага с нужната техника, за да изтегли обърнатия тир. Американците обаче са отказали помощта му. Минути след това, явно са размислили и са поискали съдействие от ямболския бизнесмен, но той отказал.


Още една катастрофа от днес:

Челен удар между два автомобила с румънска регистрация и българска кола, затвори главния път Е-79 в участъка между Благоевград и Симитли.

Трима души са пострадали, предаде БГНЕС.

Към 12.30 е подаден сигнал за катастрофа в тунела преди с. Железница.

Опашките от автомобили са огромни, леките коли се пренасочват по пътя Долно Церово-Железница-Симитли, товарните изчакват на място.

Трима души са приети в МБАЛ-Благоевград, състоянието им се изяснява.

Водачът на 68 г. е с гръдна травма, по-леко са пострадали жена на 52 г. и още един мъж на 62 г., те са с леки травми на крайниците.

Обходният път през Долно Церово също се затапи към 13.30ч. защото е тесен. В края на АМ „Струма“ под Благоевград също се образува задръстване и не може да се премине през кръговото на Е-79.

Източник: https://action-newsbg.eu/