Видите ли някой от мъжете на СНИМКАТА, бягайте бързо, може да умрете –


Съдът в Сибиу издаде в неделя заповеди за арест на тримата мъже, за които се твърди, че са пребили и убили бизнесмена Адриан Крайнер.

Те не са заловени от румънските власти и има информация, че са напуснали страната. Полицията разпространи техни снимки и каза кои са, пише „Фокус“. Бъдете внимателни, ако ги забележите и веднага съобщете в полицията.

Става въпрос за Козмин Костинел Зулеам, Мариан Кристиан Минае и Лауренциу Гита.

„На основание чл. 226 и чл. 223, параграф 1, буква а и параграф 2 от НПК, свързан с член 202, параграф 1 и 3 от НПК, приема предложението за превантивен арест на обвиняемите, формулирано от прокуратурата към съда в Сибиу, и следователно:

Постановява превантивно задържане подсъдимите: З.Ц.К., Г.Л. и М.М.Ц., за срок от по 30 дни, считано от датата на изпълнение на мярката за неотклонение. Отхвърля молбата на подсъдимия М.М.Ц., формулирана от служебно назначения адвокат, за вземане на мярката за неотклонение домашен арест.


 

С право на обжалване до 48 часа от съобщението. Произнесено в залата на съда, днес, 19 ноември 2023 г.“, гласи решението на съда, цитирано от Agerpres и Digi24.

Също в неделя тримата бяха преследвани от румънската полиция за извършване на престъпленията утежняващо убийство и утежняващ грабеж.

Козмин Костинел Зулеам е роден през 1992 г. и живее в Хорезу Поенари, област Долж, и Мариан Кристиан Минае и Лауренциу Гита са родени през 1988 г. Те живеят в община Завал, област Долж.

Вече беше арестуван мъж от местността Думбравица в окръг Тимиш, обвинен, че е бил съучастник на тримата престъпници, като той ги е довел в Сибиу. Преди няколко дни беше задържан друг мъж от Долж, но той беше освободен след 24 часа, след като разследващите стигнаха до извода, че няма нищо общо с престъплението в Сибиу.

На 6 ноември бизнесменът Адриан Крайнер беше бит, ограбен и убит в собствения си дом. Крадците са откраднали часовници на стойност 200 000 евро, но не са взели парите, които са били в къщата, според прокурорите. В къщата са били и приятелката и дъщерята на бизнесмена, но не са били малтретирани.

 

Източник: https://blitz.bg/