Трима охранители в София вързаха жена със свински опашки и я убиха


Жена издъхна след побой до смърт в София.

Трима служители на охранителна фирма – на 48 г., на 24 г. и на 33 г., ще отговарят за убийство, извършено от тях по мъчителен начин и с особена жестокост.

Жертвата им е жена, заловена от тях в района на складови помещения, които пазели, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, съобщава btvnovinite.bg.

Инцидентът е от 16 май 2019 г. в бивш месокомбинат на ул. „Малашевска“ в столицата. Най-възрастният от тримата охранявал обекта и задържал жената, след като тя влязла в двора. Вързал ръцете ѝ с т.нар свински опашки и се обадил в
дежурната част на охранителната фирма. Няколко часа по-късно дошли другите двама и охранителите „решили за назидание да пребият“ жената, вместо да звънят на полицията. Вкарали я в хале и я били в продължение на половин час с бухалки по главата, тялото и крайниците.


„След нанесения на П.С. жесток побой, тя била изведена от складово помещение до портала на обекта и пусната да си върви. Пострадалата бавно и трудно тръгнала по ул. „Малашевска“, като състоянието й рязко започнало да се влошава. За около
2 часа жената изминала само няколкостотин метра. Стигайки до ул. „Нов градец“ в същия квартал, тя паднала пред частен имот“, пишат от прокуратурата.

Тялото било открито по-късно през нощта от минувач. Експертиза е установила контузии в областта на главата, мозъчен и белодробен отток, фрактури и множество други увреждания по тялото и крайниците.
От съобщението става ясно, че единият от охранителите, има присъда от Венецуела – 13 години и 4 месеца затвор за незаконен трафик на упойващи и психотропни вещества. Тримата обвиняеми са под домашен арест.