Лекари със списък от тревожни симптоми – имате ли ги, грози ви смъртоносна болест!


Здравето трябва да е на първо място в живота на всеки човек. Много е важно да знаете кои са признаците, които сигнализират за онкологични заболявания.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме кои 10 уж безобидни симптома сигнализират за няколко много опасни болести. Разказахме ви и каква е странната причина азиатките никога да не бръснат най-милото си.

За съжаление, онкологичните заболявания вече са много често срещани. Сега ще ви разкрием кои са първите симптоми, на които наистина е добре да обърнете внимание.


– остра загуба на тегло без промяна на начина на хранене

– повишена телесна температура, без съпътстващи заболявания (настинки, възпаления или инфекции)

– честа замаяност

– главоболие

– повишена сънливост, умора, бърза загуба на сила

Ще бъдете изненадани, но дори диарията, коремната болка или запекът, които траят около седмица, могат да сигнализират за онкологично заболяване.

Добре е да обърнете внимание и на реакцията на организма ви. Може да се появи сърбеж, прекомерно изпотяване или някакъв обrив по кожата ви.

Ако забележите, че здравето ви започва да се влошава, наистина най-добре е да се консултирате с вашия лекар. Най-малкото може да си направите кръвен тест за туморни маркери Не забравяйте, че заболяването се лекува много по-лесно, ако е открито на по-ранен етап./jenata.blitz.bg