Рецептата, която ще накара МУШКАТОТО да цъфти обилно


Всеки един цветар си служи с малки тайни и хитрини при отглеждането на цветя и растения. Мушкатото е сред предпочитаните саксийни любимци, тъй като е сред непретенциозните. Малко грижи и много любов са му напълно достатъчни, за да ви радва с обилни цветове в най-различни нюанси.

Ако искате вашето цвете да цъфти като обезумяло, трябва да му осигурите няколко важни неща. Ще ви споделим рецептата за обилен цъфтеж, която винаги действа и резултатите от нея са изумителни.

Ето какво трябва да направите:

Пригответе си съд с един литър вода и в него капнете една капка йод. Вземете 50 мл от тази течност и полейте с нея цветето си. Тази процедура е желателно да се прави веднъж в месеца, не повече. Веднага ще забележите разликата. Мушкатото ще е много по-красиво от преди. 

Важно е да знаете как правилно да се грижите за растенията, с които украсявате балконите и градините си. Наблюдавайте ги ежедневно и ако забележите някаква нередност, свързана с развитието им, действайте на мига.


Пожълтяването на листата на мушкатото е признак за недостиг на вода. Ако обаче листата са целите пожълтели и започват да окапват, това сигнализира за преполиване и е крайно необходимо да се коригирате. В противен случай ще ви се наложи да се разделите с едни от най-красивите растения, които отглеждате.

 

Когато листата, които са в близост до корена, започват да падат, това алармира за недостиг на светлина.

Онези от вас, които живеят в апартаменти, а не в къщи, трябва да държат мушкатото в близост до пряка слънчева светлина през летните месеци. В началото мушкатото може и да изглежда зле, но не след дълго ще започне да ви радва с много по-наситени и красиви цветове.

Пробвайте рецептата с вода и йод и сме сигурни, че резултатите ще ви накарат да се чувствате удовлетворени от себе си.