Чудите се как да почистите мръсната тоалетна? Този трик ще ви спести много пари, време и усилия!


Почистването на тоалетната е сред най-неприятните домакински задължения, а и не всеки е съгласен да използва препаратите, пълни с химикали, за да поддържа чистотата. За щастие, има начин да направите свой препарат, който не е отровен и чисти ефективно.

Домашните рецепти за почистващи препарати са страхотни по ред причини. Те са по-евтини, отколкото купешките, а овен това са по-екологични.

Домакиня от Щатите изобрети своя рецепта за почистващ препарат за тоалетна, който освен че е евтин, дава и прекрасни резултати.

Ето и рецептата:

1/4 чаша течен сапун

3/4 чаша вода

2 супени лъжици сода за хляб

8-10 капки етерични масла


В състава на своя домашен препарат може да използвате какъвто течен сапун искате, както и етерични масла по избор, според вашите предпочитания. В друга подобна рецепта се казва, че към домашния препарат може да се добави и малко царевично нишесте.

Според друга домакиня, която също сама проектирала домашен препарат за тоалетна, предлага още по-опростен състав – сода за хляб, оцет и етерично масло по ваш избор.

Получената течност, независимо коя рецепта ще опитате, можете да разделите на части и да замразите. За целта може да ползвате форми за лед. За да изчистите тоалетната, без да търкате, трябва просто да пуснете няколко от направените кубчета в тоалетната, да изчакате 20 – 30 минути и след това да пуснете водата. На практика получената пяна ще свърши цялата работа вместо вас.