Наръсете това в градината и имайте големи и вкусни домати – съвети от опитни градинари!


Пролетта носи времето, когато всички обичаме да седим навън и да се наслаждаваме на слънчевите лъчи. Ако прекарвате много време в градината си, вероятно ще искате тя да изглежда красива и привлекателна. Могат ли растенията във вашата градина да се справят с малко тласък? Тогава трябва да опитате да използвате малко утайка от кафе, защото това може просто да направи разликата!

Утайката от кафе може да бъде също толкова полезна, колкото и тор.

Утайка от кафе

Чаша кафе може да бъде истинско спасение сутрин или следобед, когато просто имате нужда от това допълнително, вземете ме. Но нещата, които остават, след като сте направили чашата си, също са много удобни: те могат да дадат истински тласък на вашата градина. Разбира се, можете да добавите утайката към вашата компостна купчина, но можете също да я използвате директно във вашата градина. Това е така, защото утайката от кафе съдържа много неща, които могат да бъдат от полза за градината, като азот, фосфор, калий, магнезий и мед. И така, как точно го използвате? Ние ще ви обясним всичко!


Растения

Дори малко количество утайка от кафе може да направи чудеса за плановете и реколтата във вашата градина. Растения като хортензии и рододендрони обичат тези почви, защото са малко кисели. Можете също така да приложите част от почвата във вашата зеленчукова градина. Морковите, тиквите и доматите ще могат да процъфтяват особено с малко утайка от кафе като тяхно гориво.

Използвайте

Когато за първи път засадите растение във вашата градина, можете да смесите малко утайка от кафе с почвата за саксия. Поставете това в избраната от вас сеялка и след това добавете вашето растение. Уверете се, че не използвате терени, които вече са доста стари. Утайката от кафе мухлясва доста бързо, така че трябва да я използвате, докато е още свежа. Имате основания, но не е необходимо да ги използвате веднага? Можете да ги съхранявате максимум няколко дни в затворен съд.