7 експресни домашни средства за сгъстяване и ускоряване растежа на косата – без да даваш и стотинка в салона:


Всяка жена мечтае за дълга, силна и гъста коса. Случва се обаче косата да расте много бавно или да започне да се накъсва и пада.

Ето защо в тази статия от КО4 сме събрали всички най-известни и ефективни методи, които ще помогнат за ускоряване на растежа на косата, ще ѝ придадат здраве и сила.

красива коса

Метод №1. Лимонов сок + сок от лук + жълтък + масло от репей

Изцедете сока от един цял лимон. Добавете към него една чаена лъжичка масло от репей, един жълтък и сока от половин глава лук. Продуктът трябва да се нагрее на водна баня. Нанесете сместа върху косата, покрийте с найлон и дръжте така около 60 минути, след което изплакнете.

Метод №2. Ябълков оцет

Оцетът трябва да се нанася върху влажна, чиста коса, вместо балсам. Не е необходимо да се отмива. Просто постойте малко с наведена над ваната или мивката глава, за да се оттече излишната течност. След това косата трябва да се изсуши със сешоар.

маска с горчица

Метод №3. Горчица на прах + жълтък + масло от репей + захар


Смесете две супени лъжици горчица на прах с две супени лъжици гореща вода, един жълтък, две супени лъжици масло от репей и две чаени лъжици захар. Нанесете продукта върху корените и по цялата дължина на косата. Съберете косата си и сложете найлон или душ-шапка на главата си. Задръжте за около 60 минути. След това измийте косата.

Метод №4. Коняк + яйца + зехтин

Смесете малка чашка коняк (30-50 мл) с две разбити яйца и малко количество зехтин. Нанесете продукта върху косата и задръжте за час. След това изплакнете.

маска с канела

Метод №5. Канела + синя глина + етерично масло

Смесете четири чаени лъжички глина (хума) с две чаени лъжички канела и добавете 3-4 капки етерично масло по избор. Постойте с тази маска за половин час и измийте косата си.

Метод №6. Яйчен белтък

Ще ви трябват два разбити на гъст сняг белтъка. Нанесете ги върху корените и по цялата дължина на косата. Съберете косата си на кок, сложете шапчица за душ или найлон, след което увийте кърпа отгоре. Задръжте го около четиридесет минути и след това изплакнете по обичайния начин.

алое за косата

Метод №7. Сок от алое

За да изцедите сока от листата на алое, просто ги разрежете наполовина. Полученият сок трябва да се втрие в корените на косата. Необходимо е да го втривате с масажиращи движения, така че течността да проникне по-дълбоко и кръвообращението да се ускори. Дръжте маската поне два часа, но най-добре преспете с нея. След това измийте косата с шампоан.