Отървете се от плевелите в градината, без да цапате ръцете си. Поливам с това и забравям за тях през цялото лято!


От личен опит знам, че всяка победа над плевелите е временна. Струва си да ги оскубете добре, но след седмица-две те стават още по-големи. Има само един изход – изкореняване. Но това е много трудоемка и неблагодарна задача.

Благодаря на съседката, тя ме научи как да се отърва от почти всяка трева. Сега в моята градина всички пътеки и алеи са идеално чисти и без намек за плевели.

Ако сте готови да действате радикално, можете да се свържете с отделите за градинарство. Те продават голямо разнообразие от продукти за борба с плевелите. Техният състав ме спира – всичко това са химикали, които са в състояние да убият не само плевелите, но и култивираните растения.

Методът, който искам да споделя с вас, не е вреден за почвата, тъй като неговите компоненти бързо се разлагат в почвата.

Вярно, методът е изключително лесен, сигурна съм, че на повечето от вас дори не им се налага да ходят до магазина, за да си купят всичко необходимо за приготвянето му. За да имате избор, ще споделя три ефективни начина наведнъж.

Изберете сами кой ви харесва най-много.

важно! Най-добре е да започнете да унищожавате плевелите, докато са млади. Ако тревата вече е нараснала и е станала по-силна, процесът на борба може да се забави.

Метод номер 3

В четири литра вода разтваряме 1 кг готварска сол . Това решение е много добро за унищожаване на плевелите в тротоарните плочи. Разлейте, без да пестите разтвора. Приготвеният обем е достатъчен за около 1-0,5 кв.м.


Ако плевелите вече са високи и силни, може да се наложи да повторите процедурата в продължение на няколко дни.

Не забравяйте да напръскате листата и стъблата на растенията с този състав. За да направите това, по-добре е да излеете състава в бутилка със спрей.

За по-голяма ефективност има смисъл да се пръска при слънчево време.

Метод номер 2

Ако обхватът на работата е малък, силно препоръчвам да опитате следния състав. Чудесно за гъсталаци от плевели. Проверено.

Смесете оцет и сол . За 2 литра оцет добавете 50 г сол. Изсипете течен сапун за пране – 1 супена лъжица. и разбъркайте добре.

Ние действаме както в предишния метод. Изсипваме разтвора под корените на тревата, за най-добър резултат обработваме стъблото и листата с пистолета за пръскане.

Не прилагайте борба с плевелите след дъждове. Резултатът в този случай може да не е толкова значим.

Метод номер 1

Не знам защо, но тази версия ми харесва повече от другите.

Разтваряме парче сапун за пране в два литра топла вода. За да ускорите процеса, можете да го хвърлите във водата вечер, до сутринта ще се разтвори добре и по-бързо. Или настържете и залейте тези стърготини с вода.

Можете, разбира се, да вземете готов течен сапун, но аз лично харесвам повече ефекта на твърдия сапун.

Когато сапунът се разпръсне напълно, смесете го с оцет в съотношение 1:1. С този състав обработваме празнините между плочките, пътеките.
Както и в предишните случаи, най-добре е третирането да се извърши при слънчево време и поне 3 дни след дъжд.

Ако знаете други начини за справяне с плевелите. Не пропускайте да пишете в коментарите.