Борисов за апартамента на Цветанов: Тъжно и гадно ми е. Питах го кое наложи това? –


Казуса с апартаментите на политиците от ГЕРБ и удължаването на срока на Брекзит коментира в Брюксел премиерът Бойко Борисов.
Първо ще говоря за Брекзит, защото за това съм тук, посочи той. Хиляда дни се работи по Брекзит, но новините са лоши. Не виждам как може да се подкрепи това, което иска Великобритания. Някаква кратка отсрочка, това обещах на Тереза Мей в два разговора по телефона, иначе не виждам как ще се провеждат евроизбори, коментира от Брюксел премиерът Бойко Борисов. Много тежък разговор ще има днес, допълни той.

По думите на българския премиер отсрочката трябва да бъде кратка и с много ясно време. Аз ви казвам къде са предизвикателствата. Британският парламент трябва да е добър партньор, каза още той.
На въпрос за нашумелия казус с апартаментите на политиците от ГЕРБ Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, Борисов коментира:
“Яд ме е. Тъжно ми е, че в ден, когато дадохме толкова средства за великденски добавки, всичко това потъва, заминава. Тъжно и гадно ми е, обяснение има. Говорих с Цветанов по телефона, той отива в Америка. Ще говоря пак с тях.”


“Не ми е приятна темата, но според всички случаи и според тях всичко е законно. Ще очаквам и прокуратурата и КОНПИ да се произнесат. Виждам и от други партии взимат за по 200 лева квадрата, посочи Борисов. Мога да ви уверя, че ГЕРБ взима правилните решения. Това, че другите са маскари, нас не ни оправдава, заяви той.
Всичко е много добре планирано. Слушах секретаря на президента преди дни. Изумих се, че ГЕРБ за “Грипен”, а те били за Ф-16. Замислих се, че правят рязък завой в посока Ф-16 и търсят обяснение. Сега Цветанов трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака по това време.

 

Можеше да дойде много преди изборите, можеше след тях, каза Борисов и посочи, че вярва, че всичко около апартаментите е законно.
Мъчно ми е, че толкова добри неща направихме, отпуснахме 53 милиона за пенсионерите, и цялата гадост, която ни удря е за нещо толкова битово, елементарно, гадно и ненужно, посочи той.
“Ти вече си ял бой за два апартамента в този район и сега кое наложи да го направим това. Цветанов ми обясни, че е заменил два обзаведени за един апартамент на шпакловка и разликата е доплатил с хиляда и кусур евро”, обясни още премиерът.

 

Както ПИК съобщи, председателят на ПГ на ГЕРБ е закупил свръхлуксозен апартамент от над 200 квадрата, с асансьор, в сграда Летера на ул. Латинка 8 от фирма Артекс, която е продала жилището на безценица спрямо пазарните цени, а именно за около 600 евро на квадратен метър.


Източник: ПИК