Как да си направим кашкавал пане като в заведение, тайната е разкрита


Този кашкавал пане се топи в устата и няма начин да не ви се получи

Предлагаме ви рецептата за кашкавал пане. Всеки обича да го хапва по заведения, но много читателки пишат, че все не им се получава у дома.

Ето, това е тайната му и тя е доста лесна.

 

Така се прави истински вкусния кашкавал пане

Трябват ни 500 грама кашкавал, две яйца, шест лъжици брашно, шест лъжици галета, олио, вода.

 

Първо е необходимо да си нарежем кашкавала на филийки, а после да потопим всяко от парчетата в една купа с вода. Идва ред на овалването в брашното, а после и в разбитите преди това яйца.


Чак накрая парчетата кашкавал се овалват в галетата. Вече сме поставили на котлона един тиган със сгорещено олио и в него внимателно поставяме едно след друго парчетата кашкавал.

Пържим ги, докато не добият онзи чуден златист цвят, но внимаваме много да не ги прегорим, нито пък да ги поставяме близо едно до друго, за да слепнат.

Готовите вече панирани кашкавалчета ги поднасяме на трапезата със свежа салата, туршия, картофи или каквото друго ни дойде на ума, имаме на разположение или пък обичаме.

Знаем, че кашкавал пане е една от най-познатите и харесвани рецепти, но ви я представихме днес само заради това, че има много читатели, които не знаеха как точно се прави така, че панираният кашкавал да стане мекичък и вкусен като по заведенията.

Виждате, че е съвсем, съвсем лесно и простичко. Важно е само да се спазват точно указанията и последователността на действията. Иначе нашият паниран кашкавал е готов за няма и 20 минутки.