Стар циганин ми каза тайната за идеалните кюфтета – ВИДЕО


Дълго време готвих кюфтета, както обикновено. Правя месото на кайма или купувам готова, накиснат хляб, който добавям към нея. След това слагам лук и чесън и ги пържа в тигана. Но след време по доста странно стечение на обстоятелствата ядох най-вкусните кюфтета на една циганска сватба“, така читателка на jenata.blitz.bg започва писмото си до фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Жената сподели, че е питала един от старите цигани как са направили тези уникално вкусни кюфтета. За щастие мъжът й казал къде е разковничето.

„Циганинът ми каза, че ако добавя само една допълнителна съставка към мляното месо, кюфтето ще стане толкова вкусно, че след това ще ми бъде невъзможно да спра да ги ям. И беше прав!“, категорична е читателката на jenata.blitz.bg.


Започнете да приготвяне сместа за кюфтета с обичайните съставки:
около 700 грама смляно говеждо месо;
половин хляб (накиснат или изполвайте галета);
чаша мляко;
лук;
няколко глави чесън;
растително масло за пърженето;
сол и черен пипер на вкус.

Трохите хляб накиснете не във вода, а в млякото. След това ги добавете към месото като сложите и нарязания чесън и лук, както и подправките. Смесете всичко!

И точно тук идва тайната циганска рецепта, която ще направи кюфтетата феноменално вкусни.

„Старият циганин ми каза, че към каймата слагат домати! Да, домати! Измиват се добре, обелват се и се нарязват на много ситно. След това се объркват с някаква зеленина (копър да речем) и всичко това се добавя към каймата за кюфтетата“, споделя читателката на на jenata.blitz.bg.

И това е – от тук нататък пържете както обикновено!

Жената казва, че старият циганин й се е заклел, че по-вкусни кюфтета не съществуват!