Десерт за 1 минута без брашно, яйца и мляко! Правя го непрекъснато, умираме за този вкус


Десерт за 1 минута без брашно, яйца и мляко, ще го правите постоянно, защото е много вкусно. Това руло не се пече, а се приготвя бързо и лесно, след което е истинска радост за всеки дом.

Може спокойно да импровизирате със съставките, да опитвате различни комбинации, да добавяте шоколад, ядки и в крайна сметка резултатът винаги е перфектен с неустоим вкус.

За да приготвите това бързо руло без печене , ще ви трябват следните съставки:

Десерт за 1 минута без брашно, яйца и мляко

Продукти:

250 г бисквити

100 г масло/маргарин

150 г шоколад за готвене

50 г захар

2 супени лъжици какао

1 супена лъжица разтворимо кафе (може да го приготвите и без кафе).

Приготвяне: 

В по-дълбока купа натрошете бисквитите с ръце на малки парченца. След това в малка тенджера сложете нарязания на кубчета шоколад заедно с маслото/маргарина и включете котлона на среден.

натрошени бисквити

разтопен шоколад

Разбърквайте от време на време, за да позволите на съставките да се разтопят и комбинират. Когато получите шоколадов сос, отстранете съда от котлона. След това добавете захарта и разбъркайте добре, докато се разтопи в горещия шоколадов сос.


Добавете какаото и разбъркайте отново. Сложете лъжица разтворимо кафе (без кафе) в малка чаша и добавете малко вода на пласт около 1 пръст.

Разбъркайте малко и добавете така приготвеното кафе към разтопения шоколад и комбинирайте всички съставки. Изсипете готовия сос върху чинията с начупени бисквити.

бисквити с шоколадов сос

Разбъркайте добре с шпатула, така че всички бисквити да поемат шоколадовия сос и го оформете като смес от полуомекнали парченца бисквити, покрити с шоколад. Не позволявайте течността да падне на дъното на чинията.

бисквити с шоколад

Готовата смес прехвърлете върху хартия за печене на хоризонтален ред. Оформете я на руло и разпределете равномерно сместа. Вие решавате с каква дебелина и дължина ще направите рулото.

руло от бисквити

Стегнете добре рулото в хартията и завийте добре краищата. Приберете в хладилник за поне 2 часа.

бисквитено руло без печене

След като изтече времето, развийте рулото от хартията и го поставете върху плоска чиния. По желание поръсете цялото руло с пудра захар и след това сервирайте, като нарежете на средни кръгчета.

десерт за 1 минута