8 натурални убийци на брадавиците- време е да махнете всичко, което не ви харесва по тялото безопасно


През целия си живот трябва да се справяме с досадни кожни проблеми и за съжаление брадавиците са сред тях. Причинени от човешкия папиломен вирус , тези безобидни израстъци често се появяват по  пръстите или ръцете . Те са груби на допир, така че не само стават нежелани посетители, но и неудобни.

 

Не се отчайвайте, защото ние сме събрали някои от най -ефективните средства, за да се отървем от тях и да повишим увереността ви, като имаме чиста кожа и по -позитивен имидж с тялото си.

1. Мед

Очевидно медът може да се използва по много начини, отколкото само във вашия чай или кисело мляко. Всъщност можете да го използвате, ако трябва да лекувате гадни брадавици. Той  притежава противовъзпалителни и антибактериални свойства. Доказал се е и ефективна бариера срещу инфекции поради високия си вискозитет. Когато покриете брадавица с мед, вие я лишавате от кислород и в резултат на това брадавицата ще избледнее.

 

Процедура:

Много е препоръчително да използвате мед от медицински клас , като мед от манука.
Нанесете плътен слой мед върху брадавицата. Избършете излишния мед около района.
Използвайте превръзка, за да покриете брадавицата и да предотвратите капенето на меда.
Оставете я за една нощ.
Повторете толкова пъти, колкото е необходимо, като винаги се уверявате, че първо почиствате превръзката, преди да я използвате повторно.

 

2.Топла вода и морска сол

 

Това може да е най -лесният начин да се отървете от тези грозни брадавици. Това може да бъде много ефективно лечение, но изисква много отдаденост и постоянство, тъй като ще трябва да го повтаряте много пъти, докато получите желания резултат.

 

Процедура:

Загрейте водата и я изсипете в умивалник. Уверете се, че водата е към 40 градуса Можете да използвате термометър, за да проверите температурата на водата.
Можете също така да разтворите морска сол във водата, преди да накиснете заразената зона.
Накиснете брадавицата за около 10-15 минути, докато кожата омекне.
Използвайте пила за нокти, пемза или мека шкурка, за да изстържете мъртвите слоеве на кожата.
Бъдете търпеливи, тъй като може да отнеме до 2-3 месеца, докато брадавицата най-накрая изчезне.

 

3. Ананас

Ананасовият сок може да бъде огромен съюзник при премахването на брадавици, тъй като е силно кисел и съдържа бромелаин , ензим за смилане на протеини, който помага за унищожаването на брадавицата.

 

Процедура:

Накиснете парче памук в сок от ананас и изцедете излишната течност.
Внимателно го нанесете върху брадавицата, без да прилагате прекалено голям натиск.
Увийте памучния тампон с бинт.
Оставете го да действа 3-5 минути.
Повторете 2-3 пъти на ден, за да получите по-бързи резултати.

 

4. Глухарче

Глухарчетата са често срещан плевел, който пониква през пролетта и те се използват за лечебни ползи в китайската и близкоизточната медицина от много дълго време. Брадавиците могат да бъдат лекувани с помощта на глухарче мляко или сок, който се намира в стъблата им.

 

Процедура:

Изберете глухарчета, които растат естествено в полетата и които не са напръскани с никакви химикали.
Откъснете цветето отдолу, като се опитвате да оставите стъблото непокътнато.
Изстискайте лепкавия млечен сок върху брадавицата.
Повтаряйте тази процедура 2 или 3 пъти на ден в продължение на приблизително 2 седмици или докато брадавицата изчезне.


 

5. Алое вера

Алоето има много активни компоненти, които имат антивирусни и антисептични ефекти, както и противовъзпалителни действия. Тези компоненти помагат на имунната ни система да се бори с инфекциите, като по този начин прави алоето едно от най-търсените домашни средства за лечение на брадавици.

 

Процедура:

Отстранете лист от растението алое вера.
Нарежете го наполовина и изстържете гела от листата.
Нанесете гела върху брадавицата.
Покрийте с превръзка и изчакайте 5-10 минути или докато почувствате облекчение.
Повторете за около 2 седмици.

 

6. Витамин С

Витамин С е жизненоважно хранително вещество, което има много ползи, свързани с повишаване на имунната ни система, така че да може да се бори с болестите и да подобри лечебния процес. Нашето тяло не може да го произвежда самостоятелно, така че можем да го включим чрез диета, богата на витамини. Друг вариант да получите препоръчителния си дневен прием е чрез добавки.

 

Процедура:

Използвайте лъжица или дъното на чаша, за да смачкате таблетка с витамин С.
Добавете праха в чаша и бавно налейте вода, докато получите паста.
Накиснете парче памук в пастата.
Нанесете пастата върху брадавицата.
Покрийте я с превръзка.
Оставете за една нощ.
Повтаряйте този процес ежедневно, докато брадавицата изчезне.

 

7. Босилек

Босилекът е билка, която най -често се използва при готвене, защото добавя отличителен вкус към нашите ястия. Тази билка обаче съдържа и мощни антиоксиданти и етерични масла, които носят много ползи като намаляване на възпалението и защита на имунната ни система от инфекции.

 

Процедура:

Натрошете ⅓ от чаша листа босилек, докато станат на каша.
Съберете пастата с пръсти и я втрийте в засегнатата област.
Превържете зоната, за да фиксирате пастата.
Оставете го за една нощ.
Прилагайте отново всеки ден в продължение на 1 или 2 седмици.

 

8. Етерични масла от кипарис и лимон

Някои етерични масла съдържат различни степени на антимикробни, антибактериални и противогъбични свойства, които са много полезни при лечение на брадавици. Имайте предвид, че етеричните масла не трябва да се прилагат директно върху кожата, а да се разреждат с носещо масло. Най -често срещаните са сладък бадем и зехтин.

 

Процедура:

Добавете няколко капки етерично масло към  базово масло.
Преди да го приложите върху брадавицата, направете тест за алергия: втрийте сместа в участък от кожата, който няма лезии. Ако няма алергична реакция в рамките на следващите 24-48 часа, тогава е безопасно да се използва.
Накиснете парче памук в маслото и изстискайте излишната течност.
Внимателно го разтрийте върху брадавицата.
Повторете два пъти на ден, докато брадавицата се свие по размер.
Не излагайте зоната на слънчева светлина, докато правите това лечение, тъй като лимоновото масло е фоточувствително и може да развиете тъмно петно ​​върху мястото, където е била брадавицата.

 

Преди да опитате тези естествени средства, уговорете среща с Вашия лекар, за да сте абсолютно сигурни, че това, което имате, всъщност е брадавица, тъй като те могат да бъдат сбъркани с други кожни израстъци. Ако те продължават, разпространяват се в други части на тялото или се повтарят, те могат да бъдат симптом на  слаба имунна система, така че винаги е препоръчително да се направи преглед.

Брадавиците често ли се появяват по кожата ви? Ако е така, кое от тези домашни средства смятате за най -полезно? Също така, не се колебайте да споделите тази статия със семейството и приятелите си, ако страдат от тези досадни израстъци.