Гъбичките по краката и ръцете ще изчезнат с тази смес


Гъбичките по ноктите на краката са заболяване, което засяга и мъжете и жените, и се среща при хора от всички възрасти.

Една от моите добри приятелки наскоро отишла на почивка, където прекарала доста време край басейна и станала жертва на тази привидно безвредна болест. Първоначално тя не обърнала голямо внимание, до момента, когато гъбичките не напреднали.

Първите опити за лечение с мехлем не били увенчани с успех и тя започнала да се предава на тревогата и отчаянието. Но помощта дошла неочаквано. Отивайки на посещение при любимата си баба на село, тя научила чудесен начин, който й помогнал да премахне този неприятен феномен.

Методът е доста прост и достъпен за всеки, като резултатите са наистина впечатляващи.

Реших да споделя с вас това ефективно средство за лечение на гъбички. Методът е подходящ за лечение на гъбички по краката и ръцете.

Рецептата е на базата на ябълков оцет и сода.

Лечението на ноктите с оцет е известно още от древността. И въпреки че днес има разнообразие от съвременни лекарства за борба с това заболяване, използването на този метод все още е от значение.


Оцетът блокира жизнената активност на гъбичните спори и напълно убива патогените. Затова дерматолозите съветват да се правят оцетни бани срещу онихомикоза и като превантивна мярка. А содата напълно неутрализира киселините, нормализира киселинно-алкалния баланс.

Използвайки това лекарство за гъбички по краката 2 пъти на ден, вие напълно ще излекувате болестта, дори и без фармацевтични препарати!

Трябват ви:

  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 5 супени лъжици сода за хляб
  • 3 литра гореща вода

Приготвяне:

  1. За да приготвите вана за крака, налейте горещата вода в леген (около 50–60 градуса) и добавете в нея 1 чаша ябълков оцет.
  2. Изчакайте, докато сместа се охлади до 40-45 градуса и потопете краката си в легена за 15-20 минути.
  3. След като използвате ваната, изплакнете краката си с чиста вода и избършете с хартиена салфетка.
  4. След 1 час повторете процедурата, но добавете 5 супени лъжици сода към разтвора.

За постигане на бързи резултати се препоръчва използването на такива вани по няколко пъти на ден.

Същността на метода е, че гъбичките умират в киселата среда, а содата предотвратява по-нататъшното им разпространение.

Както виждате, този евтин, достъпен и работещ инструмент може да бъде от голяма полза в борбата с неприятното заболяване. Можете да използвате и за профилактика.