10 години по-млади със сода за хляб – ето как да я използвате


10 години по-млади със сода за хляб

Содата за хляб е универсална съставка, която хората използват за всичко – почистване, козметични процедури до подобряване на цялостното здраве. Можете да избелите дрехите си, содата абсорбира миризмите, освежава килимите и почиства различни видове повърхности. Тя върши чудеса и за вашата кожа и коса.

Избелва зъбите
Можете да избелите зъбите си със сода за хляб. Проверете етикета на избелващата паста за зъби – тя трябва да съдържа сода за хляб. Смесете содата с кислородна вода и тя ефективно ще избели зъбите ви, но не я използвайте често, тъй като може да повреди емайла. Достатъчно е веднъж седмично.

Елиминира акнето
Содата за хляб е чудесно естествено средство за премахване на акне и черни точки – просто я смесете с вода, за да приготвите паста, след това я нанесете на засегнатите места и я оставете да изсъхне, преди да я изплакнете с топла вода.

Омекотява кожата
Содата за хляб може да направи кожата ви супер мека. Просто я смесете със сапун и вода и нанесете сместа върху ръцете си, след това оставете да изсъхне и изплакнете с топла вода. Това ще хидратира кожата, както и ще премахне неприятните миризми.


Елиминира неприятната миризма на тялото
Напълнете ваната с вода и добавете към нея чаша сода за хляб. Правете такава вана два пъти седмично, за да премахнете всички бактерии по кожата си и неприятната миризма на тялото.

Освежава дъха
Добавете чаена лъжичка сода към чаша вода и разбъркайте добре, след това изплакнете устата си с разтвора, за да изчистите устата и гърлото и да премахнете всички бактерии, отговорни за лошия дъх.

Почиства ноктите
Смесете сода и вода в съотношение 3:1, след това нанесете пастата върху ноктите си и изплакнете добре. Това ще почисти перфектно ноктите ви и ще омекоти кожичките.

Почиства косата
Шампоаните и балсамите никога не не действат, както се описва в рекламите, дори могат сериозно да увредят косата и скалпа. За щастие, содата за хляб може да почисти скалпа ви – използвайте я веднъж месечно, за да регулирате нивата на pH на скалпа и да подобрите качеството на косата си.

Елиминира прекомерното изпотяване
Содата за хляб е чудесен естествен дезодорант. Смесете я с няколко капки от любимото ви етерично масло и нанесете малко върху подмишниците, за да премахнете бактериите и миризмата. Тази смес работи чудесно и ще се чувствате свежи часове наред.

Използвайте тези трикове и ще изглеждате с 10 години по-млади!