Екстремната зодия, която или обича, или мрази


Досетихте ли се за коя зодия става въпрос? Ако ли не, сега ще ви подскажем още малко и ще ви я представим изцяло. Характерни за този знак са крайностите – те или ви обичат, или ви мразят. Не обичат да са по средата, винаги заемат позиция или в едната крайност, или в другата. Зодията на крайностите определено най-точно описва Скорпионът.

Слънцето влиза в знака на Скоприона на 23 октомври и периодът продължава до 22 ноември. Това е воден знак, а самият период бихме определили като една късна есенна буря.

 

Представителите на този знак се характеризират с потаен, решителен и принципен нрав. Те са смели и упорити, често са си самодостатъчни и интензивни. Управлявани са от планетите Марс и Плутон, подобно на Овена, но въпреки това има съществени разлики между тези зодиакални знаци. Овните са по-импулсивни и действени, мъжки активен знак, докато Скорпионът е женски пасивен знак, отговарящ за разпада и смъртта.

Голяма част от хората свързват Скорпионите с негативни неща – смърт, разруха, унищожение, злоба, но зодиакалният знак всъщност отразява преобразяването, започването на чисто, края на старото и започване на новото.


Скорпионите са изключително упорити личности, които не се боят от провала. Колкото и пъти да стигнат върха и да паднат на дъното, толкова пъти ще се изправят отново и ще постигнат намисленото. Тези хора, подобно на феникса, могат да се възобновят от пепелта и отново да станат величествени.

Много хора се чудят защо им е нужен приятел Скорпион, след като има такъв сложен нрав? Ако търсите лоялен приятел, който винаги поставя близките си хора на първо място, то няма по-подходящ от Скорпиона. Те никога няма да ви предадат и винаги ще ви помагат в моменти на разпад и проблемни ситуации. При хората от тази зодия няма средно положение – или влизат в огъня заради вас, или изобщо не съществувате за тях.

 

Трябва много да внимавате да не предадете Скорпион или да се опитате да го излъжете. Той ще запомни това и ще направи всичко възможно, че да ви го върне десеторно. Ако сте направили сериозна грешка, която е като нож в гърба на човек от тази зодия, то бягайте далеч, защото е много по-добре от това да ви намери Скорпиона. Последиците за вас няма да са никак добри, а той няма да се успокои, докато не ви отмъсти.

Прието е Скорпионите да се смятат за безчувствени създания, но това никак не е така. Те имат дълбоки и истински емоции, които обаче пазят много добре от чуждите очи.