3 зодии, които в никакъв случай не трябва да носят злато


Кой би си помислил, че златните бижута могат да лишат притежателя си от лично щастие, здраве и успех в кариерата.

В астрологията всеки знак от зодиака има свой собствен вид метал – ако носите грешните бижута, можете да си навлечете лош късмет. Ето кои знаци не трябва да носят златни бижута и защо.

1. Риби

Златото привлича завистта на другите към Рибите. Ако бижуто е и със скъпоценен камък, тогава клюките определено няма да бъдат избегнати. Да, това може да се случи на всеки, но хората с по-малко възприемчиви знаци няма да реагират на негативната енергия, която златото е привлякло към тях. Но чувствителните и уязвими Риби веднага поемат негативните вибрации, които му предават златните бижута. Това се проявява в силна умора и раздразнителност.

По-добре е Рибите да носят висулки, обеци или пръстени с перли. А от металите дайте предпочитание на среброто и платината – те ще привлекат късмет, финансово благополучие и добро здраве.

2. Дева


Най-скептичният характер от всички знаци на Зодиака. Виждайки себе си в този списък, Девата ще бъде изненадана и ще каже, че няма връзка между златото и късмета. Като аргумент представителят на знака ще посочи факта, че цял живот носи този благороден метал и нищо, жив и здрав е. Но звездите казват друго. Златото влияе на Девата бавно, неусетно и негативно. В резултат на това може да се появи рязко неразположение, което хората от този знак могат да припишат на умората или безсънието.

На Девите късмет ще донесат мед, сребро и бронз ще помогнат да се реализират в живота. Бижутата от мед ще дадат сила за завладяване на висоти в кариерата. Бронзовата сплав ще бъде чудесна помощ за тези, които искат да започнат да водят здравословен начин на живот – тя придава сдържаност на притежателя си и намалява желанието за нездравословни солени и сладки храни.

 

3. Рак

Ракът също трябва да спре да носи златни бижута, защото те черпят положителна енергия от тях и пречат на реализацията. Заради честото използване на бижута в ежедневието, могат да се появят здравословни проблеми. Например, ще има главоболие. Годежният пръстен е изключение в този смисъл. Но е по-добре, ако е с камък, който неутрализира вредното въздействие на златото върху енергията на Рака: смарагд, син сапфир, лунен камък или ахат. Бижутата, осеяни с ценни минерали, ще намалят злите очи и лошото влияние.