8 причини, които правят зодия Овен най-добрите приятели и партньори!


Всеки, който познава отблизо представител на зодия Овен, ще ви каже, че този човек е един от най-ценните в живота му. Без значение дали става дума за родител, приятел или партньор. И нищо чудно, че това е така…

 

На пръв поглед Овните са спокойни и уравновесени. В тях обаче бушува море от емоции. Под повърхността си са страстни и пламенни.

1. Раздават се за всичко и за всеки.

Горят с работата си, горят с любовта. Ще изгорят и за приятелите си. Просто са такива – отварят се към света и оставят света да се разтвори в тях. Научили са се да дават. И не се страхуват да получават. Дишат с пълни гърди, обичат с отворено сърце. Живеят с освободена душа.

Related image

2. Овните не се отчайват лесно.

Те са неподправени оптимисти. И оптимизмът им е заразителен. Овните вярват, че когато си убеден какво искаш, когато си спокоен и нагласата ти е положителна, но най-вече, когато направиш най-доброто, на което си способен, рано или късно ще постигнеш това, което искаш. Просто така действат законите на Вселената. И са прави! Затова рядко се обезверяват, а ако случайно го направят, бързо се окопитват и отново се впускат в преследването на мечтите си. А междувременно живеят така, сякаш вече са ги постигнали. Гледат на живота така, сякаш им е дал всичко, за което копнеят. Наслаждават се на всеки ден така, сякаш няма какво повече да искат от него. Истински късметлии са, не мислите ли?

3. Същевременно Овните не обичат необмислените ходове.

Те винаги преценяват добре минусите и плюсовете, преди да вземат решение.

Без значение дали става дума за нещо голямо или по-незначително. Затова, допитвайте се до тях, когато се колебаете как да постъпите. Овните ще ви помогнат да разгледате проблема от всички страни и може би ще ви покажат решение, което в момента не виждате…


Овните се радват искрено на малките неща – на изгревите и залезите, на хубавата музика, на чашата вино, изпита в компанията на хубава книга, на разходката в парка с любим човек… Цялото им същество изживява мига.

4. Те знаят как да бъдат тук и сега.

Затова общувайте по-често с Овните. Те ще ви припомнят какво значи да живееш истински…

Когато работят, Овните влагат всичко от себе си. Както и когато почиват. Овните няма да ви натоварят с проблемите си. Но няма и да ги крият от вас. Ще споделят, ако ги попитате, но след това ще ви кажат, че всичко ще е наред и сега е време да се насладите на момента. И не само ще ви го кажат. Но и ще го направят!

5. Овните просто умеят да оставят служебните проблеми пред прага.

Овните са свикнали да помагат. Да се раздават. Дори когато няма да получат нищо в замяна. Дори когато намесата им не е истински наложителна.

6. Овните просто не могат да отказват.

Помолите ли ги, те ще откликнат. Повикате ли ги, ще се отзоват. Ще пренебрегнат плановете си, ще променят програмата си, ще направят всякакви компромиси със себе си, но ще бъдат там. Заради вас. Затова следващия път, когато се обърнете за помощ към Овен, не забравяйте да им кажете едно голямо Благодаря! Не всеки постъпва като тях, нали?

7. Овните вярват в силата на малките жестове.

Защото знаят, че именно малките неща са важните неща. Те ще запомнят любимият ви десерт и ще ви изненадват с него. С повод и без повод ще ви подаряват книги на любимите ви автори. Ще идват с вас в любимото ви заведение. Ще пускат любимата ви музика. И го правят както за любимия си човек, така и за приятелите си. Овните умеят да обгрижват хората, на които държат, да ги карат да се чувстват забелязани, значими, ценени. А вие правите ли същото за тях?

8. Влюбени ли са обаче, няма по-верни партньори от тях.

Когато избират своята половинка, те избират половинката си за цял живот. И й посвещават целия си живот. Отдават сърцето си безрезервно. Прегръщат любовта. Пазят я. Грижат се за нея. И за човека до себе си. Повече, отколкото се грижат за себе си…

Всеки иска да бъде близък със зодия Овен, нали?